Vier etalagekozijnen De Regentes onthuld

20 november '20

Het appartementengebouw van het project De Regentes in Uithoorn, dat afgelopen zomer is opgeleverd, is nog mooier geworden. In het bijzijn van wethouder Hans Bouma van de gemeente Uithoorn zijn op feestelijke wijze vier etalagekozijnen onthuld. BPD heeft samen met UBA Bouw vier grote foto’s geschonken voor in de etalagekozijnen die zich in de plint van het gebouw bevinden.

Historie van het pand

Op de locatie van het project, aan de Amstel en naast de 17e eeuwse Thamerkerk, stond oorspronkelijk een asfaltcentrale. Daarna was het de AMC zuivelfabriek, die in 1997 haar deuren sloot. Met hulp van de Stichting Oud Uithoorn/De Kwakel en Aviodrome zijn oude (lucht)foto’s gevonden van de oude AMC Fabriek. Deze foto’s zijn op groot formaat afgedrukt en in de etalagekozijnen geplaatst om De Regentes een unieke link met de historie te geven. Als het ’s avonds donker is, worden de etalagekozijnen verlicht waardoor ze ook dan goed te zien zijn.

Bewoners op het balkon bij de onthulling van de etallagefoto's De Regentes Uithoorn
Een van de vier etallagefoto's van De Regentes in Uithoorn

Bewoners op het balkon

Door de coronaregels kon de onthulling slechts met een klein aantal genodigden plaatsvinden. Om de bewoners van het gebouw toch te kunnen betrekken in de feestelijkheden, waren zij uitgenodigd om vanaf hun eigen balkon de onthulling mee te maken en het glas te heffen.

Nieuwe fase De Regentes

De nieuwe wijk De Regentes in Uithoorn, is een veilige en kindvriendelijke buurt. Aan de noordwestzijde, langs de Thamersloot zijn levensloopbestendige semi bungalows gebouwd die inmiddels al zijn bewoond. Direct aan de Amstel staat nu een appartementengebouw dat onderdeel is van De Regentes. In het verlengde van het appartementengebouw, tegenover de Thamerkerk, volgt in de nabije toekomst bebouwing bestaande uit een kleinschalig appartementengebouw óf een aantal royale stadswoningen.

Blijf op de hoogte

Houd de website in de gaten voor de aankondiging van de nieuwe fase in het plan.

  Contact?
  De planning van De Regentes